Jag utbildar både dig och din häst. Din häst är välkommen till mig för utbildning i olika stadier, från inlärningsperioden till bedömning. Eller vill du kanske bara få lite uppmuntran och inspiration i din ridning.

Min filosofi när det gäller träning och utbildning är att alltid låta hästen vara häst. Att ta sig tid att stanna upp och lyssna på vad hästen vill. Man får aldrig skynda fram något som hästen inte är redo för, då kan man lätt hamna i en återvändsgränd. Det kan ibland vara bättre att lära av hästen, än att hela tiden lära hästen. Då lär man sig mer. Låt hästen ha kvar sin personlighet och dra nytta av den istället för att se personligheten som ett bekymmer eller problem. Det hjälper både häst och ryttare.

Oftast när du får problem med ridningen handlar det om att rannsaka sig själv som ryttare. Jag antar att det någon gång har gått bra och du tycker att ridningen är hur enkel och hur rolig som helst. Vart gick det då snett? Att hitta vägen tillbaka kan göra att du finner många fina genvägar som sedan löser det stora problemet. Du kanske inte ens vet vad du gjorde, men det fungerar. Det är just det som är grejen, att inte fokusera för mycket på problemet utan att hitta en annan lösning. Det är här jag kommer in i bilden och hjälper dig och din häst att hitta nya vägar och övningar som gör ridningen rolig igen.