Välkommen till Stall DrivKraft, det lilla företaget med de stora ambitionerna, där hästen alltid är i fokus.

Hos oss, Malin Jacobsson och Lárus Stefánsson på Stall DrivKraft, kan du få hjälp med inridning, tillridning, inackordering, hovslageri, lektioner och försäljning av islandshästar.

Gården där vi bor ligger på Strängsereds Åsen, mellan Ulricehamn och Jönköping. Ett ställe där naturen är orörd och ridvägarna oändliga.

Malin hastar

Det är jag som är Malin

2010 beslöt jag mig för att helhjärtat satsa på islandshästar. Åsen, cirka 2 mil utanför Ulricehamn, kändes som ett bra ställe för mig att börja min verksamhet på. Sakta men säkert har Åsen byggts upp till en toppanläggning för hästarna och oss. Här på gården finns oändliga möjligheter. Stallet rymmer idag 17 boxar och en mindre ridhall. Det finns två mindre lösdrifter och flera stora hagar.

Jag är utbildad på Naturbruksgymnasiet Strömma och på Strömsholm. Jag är examinerad B-instruktör och C-tränare för islandshäst. Jag har tävlat och avelsvisat med goda resultat. 2013 åkte jag till Island och jobbade hos Daniel Jonsson. Där tränade jag hästar inför Landsmót 2014.

WestCoastWinterGames

Mitt bollplank i livet

Lárus Stefánsson, som du kan läsa mer om på Hovslagerisidan, bor också här på gården. Han är mitt stora bollplank i livet och hjälper mig när jag kör fast i träningen. Lárus har mycket bra handlag med unghästar och att vara två vid inridning av en unghäst ger hästen en mycket bra start på sitt nya liv som ridhäst. I träningen kompletterar vi varandra bra, jag med mina kunskaper att bygga upp hästen fysiskt och psykiskt och Lárus med sina kunskaper om det "isländska tänket" Mer tempo, rakt fram.

Milton om ny...och så Milton

Gårdshunden Milton hjälper alltid till på gården på ett eller annat sätt. Han är en blandras mellan Border collie och Karelsk björnhund