Historia

publicerad i : Nyheter | 0

Jag har många gånger tänkt vad hästarna ställer upp för oss. Avel är verkligen intressant. Hur det kan förändras på kort tid, vi pratar från transportmedel och arbetshäst (till ca år 1940 Island) till allsidig sport och fritisdhäst idag. Det är inte många år när man tänker på det. En och annan geniuin hästman har det alltid funnits. Det är kanske dem som är grunden till att komma vidare. Deras stora intresse för hästen och aveln. Jag har haft äran att träffa två personer jag verkligen avgudar att lyssna på när det kommer till islandshästar. De har nog lärt mig mer än alla böker jag läst och utbildningar jag gått. Häftigt när man tänker på det. På filmen, 3 åriga Hagengur longeras med stor ömsesidig respekt. Ledarskap och förtroende är påväg att byggas. Absolut i det första stadiet i inridningen. Han gör allt för att förstå vad vi vill. Lev väl och longera väl! / Malin

3 årig hingst