Årstider

publicerad i : Nyheter | 0

4 årstider, vinter, vår, sommar och höst. Ingen är den andra lik. Vinter (om det är bra vinter). Kallt, krispigt, bra underlag!! Jag trivs på hårdpackad snö. Inga insekter, rena hagar. För mig bästa årstiden att rida och sköta hästar. Jag tränar mycket ute på vägarna. Mycket kondition. Vår, samtidigt underbart när snön försvinner och allt börjar växa. Men mycket att göra på gården. Kan bli lite geggigt i hagar och hästar måste skötas mer. Efter vinterns kondition blir det mer finlir nu. Mer kanske på banan och mycket renodling. Sommar, nu är det värsta tiden att rida. Men nu skall allt toppas, tävlingstänk! Har vintern och vårträningen givit resultat? Oavsett om du inte tävlar kan du ha det tänken. Gör som mig, som inte tävlar så mycket, låtsas att domare ser dig ändå ute på vägarna. Nu är det också mycket jobb med våra hästar. Varmt väder, måste finns bra skydd från solen och värmen. Insekter. De får inte ha för bra bete. Mycket att göra på sommaren. Sen kommer hösten och det är dags att trappa ner. Nu är det mycket handhästridning och mer jogging. Alla årstiderna brukar jag tänka som en regnbåge (Tänk vinter längst ner trappa upp och ner när hösten kommer). Men viktigt att det inte blir samma träning år efter år. Lev väl och rid väl! / Malin