Hållbar

publicerad i : Nyheter | 0

Rida in hästar kan tyckas enkelt. Följa sin röda tråd. Men en 4 åring som gått i hagen i 4 år. Inte rört sig mer än den behöver och då rakt fram på hyfsat bra underlag i sin takt. Till att tas in på stall, börja longerad på volt i ”mitt” tempo. Sätta sadel för att sedan bära ryttare. Det sliter och kräver god fysik av hästen. Om den då också bär på några kilos övervikt blir belastningen ännu högre. Det är här både handhästridning och min ”ränna” på dryga kilometern gör underverk. Här får de bygga upp sig utan ryttare och utan böjt spår. De får lära sig att gå på olika sorters underlag och bli starka i ben och kropp medan jag bygger upp förtroende och lär dem bli ridhästar inne i volten i lugn takt. Kombination av träning ger hållbar häst. Inridningen kan vara svår att kombinera träningen, då hästen är ung och oerfaren, man kan inte göra vad som helst. Man måste hitta saker som bygger upp hästen och inte bryter ner den. Hållbar livsstil för både dig och hästen. Lev väl och rid väl / Malin

Lalli vallar hästar i rännan.

Handhäst