Taktproblem

publicerad i : Nyheter | 0

I alla flesta fall av taktproblem är det ryttarens hjälper som inte går igenom. Drivning, förhållning kanske även ibland vikthjälpen och böjande hjälpen- tygeln ihop med skänkel. Hästen är inte tillräckligt uppmärksam och det tar flera sekunder innan drivhjälpen går igenom. Eller innan tygeltaget får ett svar. Och oftast kanske ryttaren får påminna flera gånger innan det överhuvudtaget händer något. Att renodla detta kan ta tid och det handlar om att du som ryttare måste få tillbaka hästens lydnad. Så det är upp till dig som ryttare att ”väcka” hästen! Bästa tipset från mig. Lägg ut bommar på marken. Stanna precis innan bommen, när hästen har frambena över bommen (magen skall vara under bommen) och när hästen har bakbena framför bommen. Lägg ut några bommar här o där i paddocken och rid i snabb skritt fram till nästa bom och gör samma. Då får du också in ”vikthjälper” eller böjande hjälper. Nästa grej är att fortfarande ha kvar bommarna. Skritta fram till bommen och precis i steget över bommen kom fram i trav. Och jag menar FRAM i trav. Detta renodlar drivande hjälper. Ta hjälp av röst och spö om hästen inte lyssnar. Här får vi en mer uppmärksam häst som börjar renodla dina hjälper. En början och värt att testa för dig som kört fast. Lev väl och rid väl/ Malin