Markarbete

publicerad i : Nyheter | 0

Varit ute och ridit mycket sista tiden, på grusvägen. Vill ha hästar som tänker fram. Nu tänker många av dem ordentligt fram, menar inte att de är heta utan bara villiga med öronen fram. Så häromdagen tog jag några hästar i volten över bommar. Min volt är (tror jag) 10×10 m, så lagom skulle jag säga för skritt och travarbete. Jag la bommar i mitten på varje sida. Bästa övning jag gjort på länge. 4 bommar på olika ställen på volten. Här behövde de hitta rytm och rätt steglängd genom hela varvet. Gjorde mycket övergångar skritt och upp i trav precis över bommen. Lyhörda, fundersamma och verkligen hästar som lyssnade på mig blev resultatet. Lev väl och rid väl/ Malin

Här ser ni volten, detta är vid annat tillfälle och annan ryttare- Jenny Kaspersson (domare, instruktör och tränare, en av de bästa).