Ridning=färskvara

publicerad i : Nyheter | 0

Visste ni det att ridning är precis som bilkörning, ren färskvara. Har man inte ridit på ett tag blir man ringrostig. Man känner sig osäker och kanske pirrig, rent av rädd. Man behöver tid och timmar i sadeln igen, innan det känns helt bra igen. Och kanske känns det aldrig riktigt så bra som det en gång gjorde. För ett år sedan kände jag en osäkerhet jag aldrig känt förut på hästryggen. Jag skulle sitta på en unghäst första gången. Blev stel som en pinne, kände mig klumpig och hade fjärilar i magen. Hästen kände det direkt och min nervositet gick inte att ta bort. När jag satt däruppe fick jag 1000 tankar, allt kändes spänt och som att när som helst flyger hästen i luften och jag kommer ramla av och slå mig fördärvad. Det var hemskt. Jag satt av direkt och det tog många uppsittningar innan jag vågade få hästen i rörelse. Mitt i allt detta fick jag lite småpanik och tänkte jag får lägga ner, börja med något annat. Men på något sätt tog jag mig igenom det. Tänkte vad skall jag göra annars? Och först idag, när jag varit mamma i 3 år, känner jag mig smidigare och helt lugn i kroppen i nästan alla lägen i samband med ridning. Men som sagt detta har tagit mig 3 år. Jag ser inte mig själv göra något annat. Jag är konstruerad att rida punkt slut. Lev väl och rid väl / Malin