Avel

publicerad i : Nyheter | 0

Kände jag ville skriva något klokt om ämnet. Men så när jag väl började fundera och började skriva, så blev det stopp. Detta är väldigt individuellt. Vad skall man använda sin avkomma till? Sälja? Rida på för ”hemmabruk”? Avla vidare igen? Tävling? Turridning/ridskola? Många användningsområden finns det. Och man väljer ju själv vilken riktning, sen om det blir det man tänkt det är ju frågan. Och det kan man aldrig veta. Stoet har sin del, hingsten har sin del, miljö och uppväxt har sin del, sedan är det inridningen som gör sin del. Mitt sto, Hvöss, har visat sig vara ett avelssto. Jag tog ett föl på min föredetta häst Gerpla, som fick ett jättefint sto föl ihop med Jór frá Kjartanstödum – Sol från Drivkraft (se bild som är tagen 2020-09-16, ryttare är ägaren till Gerpla idag). Nu har jag ett mycket spännande sto på G. Jag gillar henne lika mycket som min Hvöss, så det blir spännande att se vad hon kan ge!!! Tycker avel bara blir roligare och roligare. Så håll utkik på alla föl och hästar som kommer från Stall Drivkraft. Det finns alltid en tanke bakom dessa hästar som blir till. Lev väl och rid väl /Malin

Sol från Drivkraft, ryttare Agnetha A