Hitta rätt, inte lätt!

publicerad i : Nyheter, Okategoriserade | 0


Att förstå sig på hur hästar tänker är inte alltid lätt. Genom att ha koll och studera dem i flocken kan göra att man får lite mer kött på bena. Nu pratar jag inte bara om ungahästar utan även om de äldre erfarna hästarna. Signalerna hästarna ger och behöver ge till varandra avspeglar sig i hur signalerna jag måste ge. Vissa hästar ger en blick och den flyttar sig. Vissa hästar börjar med att ge en blick vilket inte räcker och måste då gå till attack för att förtydliga. Vilket gör att hästen ifråga viker sig. Belöningen kommer sedan med att ge den plats och visa att det var rätt väg att gå och låta den vara ifred. Att finna detta vid longering (eller som jag vill kalla det ”prata med hästen”) har utbildat mig enormt mycket. Rätt signal vid rätt tid och rätt belöning vid rätt tid gör för mig en enorm skillnad och framsteg vid all typ av träning med hästar. Att finna denna väg lär man sig ju mer hästar man lär känna och ju mer man skådar hästar ute i flocken. Eller så bara har man det i sig. En ej tydlig flockledare gör hela flocken osäker! 

Lev väl och rid väl! 

Malin